FORUMOTY
BINE ATI REVENIT PE NOUL FORUMOTY!
VA DORESC PARTICIPARE FRUMOASA ALATURI DE NOI SI LA CAT MAI PUTINE PROBLEME!
VA MULTUMESC CA ATI ALES FORUMOTY.
FORUMOTY

Să mergi din eșec în eșec fără a-ți pierde entuziasmul, acesta este succesul.
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Regulament.

In jos 
AutorMesaj
joe2astral
Câștigător al tuturor competițiilor individuale
Câștigător al tuturor competițiilor individuale
avatar

Mesaje : 4477
Data de inscriere : 21/04/2014
Varsta : 43

MesajSubiect: Regulament.   Dum Oct 16, 2016 12:59 am

REGULAMENT BUNDESLIGA

Această competiţie este inspirată din fotbal, deci o să fie referiri şi la acest sport.
Atenţie! Importanţa mai mare o are regulamentul general al FORUMULUI, acesta este specific şi pe locul 2.


1. PERIOADA DE DESFĂŞURARE.

Se desfăşoară în fiecare lună, astfel:
- BUNDESLIGA: 15 a lunii în curs - 10 a lunii următoare, ora 21:00 (ora României);
- eventualele meciuri de baraj: 11 - 12 ale lunii următoare, ora 21:00 (ora României);
- play-off-ul: 12(11) - 14 ale lunii următoare, ora 21:00 (ora României).


2.ÎNSCRIERE.

Înscrierea se face la topicul special de înscrieri din BUNDESLIGA. Cei nou înscrişi şi acceptaţi vor fi repartizaţi în ultima ligă valorică existentă în acel moment, în ordinea înscrierii.


3. SISTEM DE JOC.

3.1 Sunt n ligi valorice, în ordinea descrescătoare a valorii, compuse astfel: BUNDESLIGA 1, BUNDESLIGA 2, etc. (fără ultima) de câte 10 jucători, în ultima putând fi mai mulţi sau mai puţini.

3.2 În cadrul unei ligi, meciurile se vor desfăşura tur-retur.

3.3 Camera de joc: STAVANGER.

3.4 Setările mesei: publică şi cotată; timp de joc: 2 m/12; lungime: 1; fără dublaj; fără „fara revenire”.

3.5 Linia se va puncta cu un punct si marţul cu 2 sau 3 puncte, conform site-ului playOK (cine face pressing pe adversar riscă să ia gol pe contraatac).

3.6 Se joacă 2 linii (echivalentul celor 2 reprize din fotbal).

3.7 Dacă unui jucător îi expiră cele 2 minute ale liniei, celălalt va decide cum va puncta linia în favoarea lui: linie, marţ de 2 puncte sau marţ de 3 puncte.

3.8 Dacă un jucător părăseşte în mod voit sau nu masa de joc şi nu se întoarce în timpul limită admis (1 min.), jucătorul rămas la masă va decide cum va puncta linia întreruptă: linie, marţ de 2 puncte, marţ de 3 puncte sau rejucarea ei.
Odată începută, partida se joacă până la sfârşitul acesteia. Nu se admite întreruperea acesteia din motive puerile, şi nici cedarea inutilă de linii pentru a scăpa mai repede. Fotbalul se joacă 90 de minute (indiferent de rezultat), nu până la 3-0 pentru adversar.
O partidă întreruptă şi neterminată în timp util va fi postată cu rezultatul parţial.
În cazul în care până la expirarea termenului-limită de desfăşurare a competiţiei (10/12/14 ale lunii următoare) partida nu se finalizează, meciul se consideră nedisputat sau va avea ca rezultat:
 • X+3 – Y în tur şi 1 – 0 în retur (X – Y fiind rezultatul parţial din tur) pentru jucătorul aflat la masă în sala STAVANGER în ziua termen-limită, între orele 20÷21 (print-screen cu prezenţa în STAVANGER la ora 21:00 şi că a fost în sală o oră sau să joace cu oricine în acest interval orar pentru a reieşi din statistici de pe playOK că a fost prezent) şi care va posta acest lucru;
 • scorul din tur şi X+3 – Y în retur (X – Y fiind rezultatul parţial din retur) pentru jucătorul aflat la masă în sala STAVANGER în ziua termen-limită, între orele 20÷21 (print-screen cu prezenţa în STAVANGER la ora 21:00 şi că a fost în sală o oră sau să joace cu oricine în acest interval orar pentru a reieşi din statistici de pe playOK că a fost prezent) şi care va posta acest lucru.
3.9 În cazul în care până la expirarea termenului-limită de desfăşurare a competiţiei (10/12/14 ale lunii următoare) partida nu se desfăşoară (nici turul, nici returul), meciul se consideră nedisputat sau va avea ca rezultat 1 – 0 în tur şi 1 – 0 în retur pentru jucătorul aflat la masă în sala STAVANGER în ziua termen-limită, între orele 20÷21 (print-screen cu prezenţa în STAVANGER la ora 21:00 şi că a fost în sală o oră sau să joace cu oricine în acest interval orar pentru a reieşi din statistici de pe playOK că a fost prezent) şi care va posta acest lucru.

3.10 Dacă un jucător e refuzat de 3 ori consecutiv de un coleg de ligă pentru a juca meciul de ligă, cel refuzat (cu dovada sub forma de print-screen că a fost refuzat) anunţă moderatorul care, de comun acord cu cei 2 în cauză, vor fixa o dată şi o oră la care să se dispute meciul respectiv. În cazul în care la termenul fixat partida nu se desfăşoară, meciul se consideră nedisputat sau va avea ca rezultat 1 – 0 şi 1 – 0 (sau 1 – 0 în retur dacă doar returul nu e disputat) pentru jucătorul aflat la masă în sala STAVANGER la un sfert de oră după termen (print-screen cu prezenţa în STAVANGER la ora respectivă şi că a fost în sală un sfert de oră sau să joace cu oricine în acest sfert de oră pentru a reieşi din statistici de pe playOK că a fost prezent) şi care va posta acest lucru.

3.11 ATENȚIE: nu este admisă victoria prin neprezentarea adversarului la mai mult de 3 meciuri nedisputate.

3.12 Pentru luna următoare, pe baza punctajului obţinut la sfârşitul desfăşurării competiţiei, se va promova/rămâne/retrograda astfel:
 • în BUNDESLIGA 1:
  • vor rămâne pe loc primii 6 jucători şi vor retrograda ultimii 2 în BUNDESLIGA 2;
  • jucătorii aflaţi pe locurile 7 şi 8 vor juca play-off pentru a rămâne/retrograda contra jucătorilor aflaţi pe locurile 4 şi 3 din BUNDESLIGA 2;
 • în BUNDESLIGA 2, etc. (fără ultima):
  • primii 2 jucători vor promova în liga imediat superioară şi vor retrograda ultimii 2 în liga imediat inferioară;
  • jucătorii aflaţi pe locurile 3 şi 4 vor juca play-off pentru a promova/rămâne contra jucătorilor aflaţi pe locurile 8 şi 7 din liga imediat superioară;
  • jucătorii aflaţi pe locurile 5 şi 6 vor rămâne pe loc;
  • jucătorii aflaţi pe locurile 7 şi 8 vor juca play-off pentru a rămâne/retrograda contra jucătorilor aflaţi pe locurile 4 şi 3 din liga imediat inferioară;
 • în ultima BUNDESLIGA:
  • primii 2 jucători vor promova în liga imediat superioară;
  • jucătorii aflaţi pe locurile 3 şi 4 vor juca play-off pentru a promova/rămâne contra jucătorilor aflaţi pe locurile 8 şi 7 din liga imediat superioară;
  • ceilalţi jucători vor rămâne pe loc.
În caz de excluderi/suspendări/retrageri imediate, rezultatele cu acești jucători vor fi automat anulate, excepție făcând situațiile când au absolut toate meciurile jucate sau când sunt supendări la sfârșitul ediției cauzate de nedisputarea partidelor. Excluderile/suspendările/retragerile/retrogradările cauzate de nedisputarea partidelor vor atrage după sine mai puține retrogradări directe normale și abia după aceea mai multe promovări directe pentru jucătorii aflați în competiție. Play-off-ul se va juca între primii 2 jucători care nu au promovat direct dintr-o ligă şi ultimii 2 jucători nesancţionaţi cu suspendare/retrogradare cauzată de nedisputarea partidelor din liga imediat superioară. La terminarea suspendării, jucătorii sancționați vor începe o nouă competiție din ultima ligă.
În caz de nedisputare a meciurilor din play-off, jucătorii vor rămâne în ligile în care au jucat anterior.
În caz de nedisputare a meciurilor de baraj (prevăzut la punctul 4.2), jucătorii cu rang mai mare pe playOK vor ocupa locurile superioare.


4. PUNCTAJUL ŞI DEPARTAJAREA.

4.1 Învingătorul primeşte 2 puncte, la egal fiecare primeşte câte 1 punct.

4.2 În caz de egalitate de puncte între 2 sau mai mulţi jucători, departajarea se va face după următoarele criterii, în ordinea descrescătoare a importanţei lor, astfel:
- liniaverajul general (diferenţa linii câştigate-linii pierdute);
- liniaverajul general (număr mai mare de linii câştigate).
- puncte meciurile directe;
- liniaverajul direct (diferenţa linii câştigate-linii pierdute);
- liniaverajul direct (număr mai mare de linii câştigate.
Dacă şi acum se menţine egalitatea între câțiva dintre cei implicaţi, se va întocmi iar un miniclasament al celor câțiva jucători.
Dacă şi acum se menţine egalitatea, se va juca un meci de baraj între cei implicaţi în acelaşi sistem de joc prevăzut la punctele 3.3÷3.6, dar doar tur (meci de fotbal pe teren neutru). Dacă şi acum se va menţine egalitatea, se va mai juca o singură linie (lovituri de la 11 m).


5. DREPTURI ALE JUCĂTORILOR ÎNSCRIŞI ÎN BUNDESLIGA.

a) fiecare jucător are dreptul la concediu (oricâte ediţii pe an). În acest caz, va rămâne în liga respectivă, fără a promova sau retrograda. În ordinea cererilor, se vor aproba maxim 2 concedii pe ediţie în cadrul fiecărei ligi;
b) de a câştiga linie sau marţ (cum doresc) în cazul expirării adversarului a celor 2 minute ale liniei; (vezi 3.7)
c) de a câştiga prin neprezentarea celuilalt cu X+3 – Y; (vezi 3.8 și 3.11)
d) de a câştiga prin neprezentarea celuilalt cu 1 – 0; (vezi 3.9, 3.10 și 3.11)


6. OBLIGAŢII ALE JUCĂTORILOR ÎNSCRIŞI ÎN BUNDESLIGA.

a) cei care joacă de pe acelaşi I.P. şi sunt în aceeaşi ligă, au obligaţia să joace primul meci între ei;
b) postarea liniei de clasament până la sfârşitul ediţiei (10 a lunii următoare, ora 23:59), care trebuie să conţină: numărul de partide jucate, numărul victoriilor, numărul egalurilor, numărul înfrângerilor şi numărul de puncte obţinute;
c) postarea rezultatului în maxim 24 de ore de la jucarea meciului (până la ora 23:59 pentru rezulatul meciului disputat în ziua termen-limită), respectând următoarele reguli:
- numele adversarului;
- rezultatul obţinut cu acesta;
- data de desfăşurare a meciului;
- în caz de meci câștigat prin neprezentare, se scrie lângă și „neprezentare” pentru a fi diferențiat de un meci disputat;
- în funcţie de rezultat, totul se editează astfel: cu roşu înfrângerea, cu verde egalul şi cu albastru victoria;
d) se interzice apariţia sporadică, numai în anumite perioade (urmărirea zilei termen-limită) şi refuzul repetat de a juca.


7. SANCŢIUNI.

7.1. Penalizare:
 • 1 punct pentru:
  • nepostarea rezultatului în conformitate cu punctul 6, litera c și dacă nu este respectat punctul 3.11;
  • postarea eronată a rezultatului;
 • 2 puncte pentru:
  • nepostarea liniei de clasament la sfârşitul ediţiei;
  • postarea cu greşeli a liniei de clasament;
  • postarea liniei de clasament incomplete (nu este respectat punctul 6, litera b);
 • 4 puncte pentru:
  • nejucarea primului meci între cei care joacă de pe acelaşi I.P.;
 • 6 puncte pentru recidivă în ediţia imediat următoare a faptelor prevăzute cu penalizare 2 sau 4 puncte.
Penalizările de 1 punct se cumulează.

7.2 Avertisment pentru:
 • refuzul repetat de a juca contra anumitor jucători;
 • întreruperea partidei din motive puerile şi cedarea inutilă de linii. (vezi 3.8 )
Pot fi maxim 2 avertismente.

7.3. Retrogradare pentru:
 • nedisputarea a minim 50% din meciuri.
7.4. Suspendare din BUNDESLIGA pentru:
 • nedisputarea a minim 50% din meciuri în ediţia imediat următoare.
 • a doua recidivă a faptei prevăzute pentru penalizare 2 sau 4 puncte.
7.5. Excludere din BUNDESLIGA pentru:
 • nedisputarea niciunui meci într-o ediție;
 • recidivă în ediţia imediat următoare a faptelor prevăzute pentru suspendare;
 • 2 penalizări de 6 puncte la ediţia în curs sau recidivă a faptei prevăzute pentru penalizare 6 puncte în ediţia imediat următoare;
 • recidivă a faptelor prevăzute pentru avertisment.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
"When a man lies, he murders some part of the world." Paul Gerhardt (1607-1676), preluat de taraful Metallica
Sus In jos
 
Regulament.
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
FORUMOTY ::  BUNDESLIGA :: Generalități-
Mergi direct la: